[ 142 szobás hotel + 5 étterem - 2018-2019 ]

Műszaki Lebonyolítás És Project Management

A

Teréz Körút 62. szám alatti ingatlan egy hivatali épület volt, melyből egy 142 szobás hotel műszaki és pénzügyi megvalósítása volt a feladat 5 étteremmel együtt, melyet Bene Györggyel közösen vállaltunk.

Ahhoz, hogy a földszinten az éttermeknek, a felette lévő 4 emeleten pedig a 142 hotelszobának helye lehessen, először is az épületet a tervek alapján 40%-ban el kellett bontani.

A felvonulási terület rendkívül kicsi volt a forgalmas Nyugati Pályaudvarral szemben épülő hotel kialakításához, így a toronydarut is csak külön alap megerősítéssel lehetett az épületen belülre felállítani.

A projektet műszakilag két fázisra kellett bontani, ahol az első fázisban a szerkezetkész állapotot kellett megteremteni a PadThai-nak, a Zing Burger-nek, a Box Donut-nak, valamit a Bite Bakery-nek. Mindezek előbb nyitottak, minthogy az építkezés befejeződött volna, így különös odafigyeléssel és magas szintű organizációval kellett megoldani a második fázisban a 142 szoba kialakítását úgy, hogy a felvonulási terület szinte teljesen megszűnt.

A második fázisban a hotelszobák kialakításánál folyamatos együttműködésben voltunk az AccentHotels-el az üzemeltetés részéről. Számunkra rendkívül fontos az ügyfélelégedettség. Kiemelkedő jelentőséget tulajdonítottunk annak az építkezés során, hogy amellett, hogy a Megrendelőnk igényeit maximálisan kielégítsük, az AccentHotels kéréseinek is megfeleljünk.

A projekt különleges attrakciója egy helikopteres emelés volt, melyre a felvonulási terület és a szűk határidő miatt volt szükség. Toronydaru ekkor már nem állt rendelkezésre, mivel a belső udvar már előrehaladott állapotban volt. 11 légtechnikai elem emelését, valamint a szomszédos Szikra Mozi tetején lévő hőszivattyú odébb helyezését hajtottuk végre a Nyugati Téren, melyhez a tér komplett lezárására a légügyi hatóság, a főváros, valamint a rendőrség engedélyére is szükség volt. Az emelést az MTVA is közvetítette.

T62 Hotel
142 Szoba
5 Étterem
Dátum
2018-2019
[ Műszaki Ellenőrzés, Lebonyolítás ]

A T62 Hotel Projekt Képekben

Design in Details

In design, we bring characteristics of the natural world into built spaces, such as water, greenery, and natural light, or elements like wood and stone. Encouraging the use of natural systems and processes in design allows for exposure to nature, and in turn, these design approaches improve health and wellbeing. There are a number of possible benefits, including reduced heart rate variability and pulse rates, decreased blood pressure, and increased activity in our nervous systems, to name a few.

Over time, our connections to the natural world diverged in parallel with technological developments. Advances in the 19th and 20th centuries fundamentally changed how people interact with nature. Sheltered from the elements, we spent more and more time indoors. Today, the majority of people spend almost 80-90% of their time indoors, moving between their homes and workplaces. As interior designers embrace biophilia.

[30m2]

bedroom

[22m2]

bathroom

[28m2]

workspace

[15m2]

kitchen area

Incredible Result

Establishing multi-sensory experiences, we can design interiors that resonate across ages and demographics. These rooms and spaces connects us to nature as a proven way to inspire us, boost our productivity, and create greater well-being. Beyond these benefits, by reducing stress and enhancing creativity, we can also expedite healing. In our increasingly urbanized cities, biophilia advocates a more humanistic approach to design. The result is biophilic interiors that celebrate how we live, work and learn with nature. The term translates to ‘the love of living things’ in ancient Greek (philia = the love of / inclination towards), and was used by German-born American psychoanalyst Erich Fromm in The Anatomy of Human Destru ctiveness (1973).

[ Bene Unitatis Kft. ]

További Projektjeink